Подпишись на новости

 
ВКонтакте Одноклассники Facebook Telegram

Країна дерев

Існує чудова Країна Дерев. Живуть у ній звичайні Добрі Люди. Недобрих тут немає, бо хіба Недобрі то Люди? Там, як і скрізь на Землі, чотири пори року змінюють одна одну.

Коли народжується новий Громадянин Країни, виростає у Великім Саду Дерево-Охоронець. Протягом всього життя Людини воно її захищатиме - хворітиме замість неї, віддаватиме Людині свої сили, напуватиме її своїм цілющим життєвим соком і енергією.

Маленька ця Країна Дерев. Існує багато Злих, Недобрих та Заздрісних, хто хоче знищити її. Вони насилають Хмару, яка закриває Сонце Країни, і тоді приходять осінь і зима, які приводять з собою Дощ, Вітер, Сніг та Мороз. У такий смутний час Дерева-Охоронці і захищають Людей. Вони хворіють - листя жовтіє і опада, виполощене Дощами. Після тривалої хвороби Дерева майже вмирають - входять у стан клінічної смерті: настає зима. Здається, що Дерева мертві, але це не так. Десь глибоко під корою ледь-ледь жевріє життя. Дерево ще можна оживити! Спитаєте, як? Про це знають у Країні Дерев всі. Треба зібрати все листя, вибілене Снігом, не залишаючи жодного листочка на землі, висушити, - і маємо чисті аркуші паперу. На кожному аркуші треба написати найтепліші і найніжніші слова, імена найдорожчих Вам людей, всі Ваші бажання і мрії, особливо мрії дитинства. Списані аркушики треба зібрати докупи і закопати під Вашим Деревом. Тепло Ваших слів зігріє коріння Дерева і розтопить Сніг та Лід. Скінчиться зима, оживе Дерево і знов буде охороняти Вас. Засмучена Людина, згадавши свої дитячі мрії, на мить повертається у дитинство, у світ Безтурботності і Романтики.

Живе Людина, живе Дерево, радіє разом з нею, квітне, росте. Під синім небом, у світлі променів Сонця живуть Люди в Країні Дерев, країні Щастя і Добра, Миру і Спокою.


Искать на сайте:
Благодарность
Светлане Вовянко из Киева, предоставившей для сканирования личную библиотеку.
Андрею Никитенко из Минска, приславшему более 100 сказок.